2014. június 26., csütörtök

Interjú Blastik Noémivel, a Viasat3 és a Viasat6 szinkronjainak kreatív producerével

A VIASAT3 nyereményjátékának keretében Zsingor Andrea, az Egyesület a Magyar Szinkronért (EMSz) tagja volt az egyik szerencsés, aki ellátogathatott az SDI stúdióba, a Feketelista szinkronfelvételére. A felvételek után Blastik Noémivel, a VIASAT3 és a VIASAT6 szinkronjainak kreatív producerével beszélgetett. 



Hogyan választjátok ki, mely stábtagok dolgozzanak az adott szinkronon? 

Közös munka a stúdióval, hogy kitaláljuk, melyik szinkront melyik stáb csinálja. Az SDI-ban remek szakemberek dolgoznak, itt bárki bármit meg tud csinálni. De érdemes úgy stábot választani, hogy ne csak szakmai elkötelezettségből és hivatástudatból foglalkozzanak valamivel, hanem azért, mert őket személyesen érdekli. Az a jó, ha valaki olyasmit csinálhat, amit magánemberként is szívesen nézne. Igyekszünk úgy kiosztani a stáboknak az anyagokat, hogy szeressék azt, amit csinálnak.

Aprics László nagyon nyugodt volt a felvételek alatt, és jó instrukciókat adott. 

Aprics László ebből a szempontból is különleges, nagy tehetségű rendező. Jól ért az emberekhez, elképesztően nyugodt, és ezt a nyugalmat át is tudja adni azoknak, akikkel együtt dolgozik. Szerintem mindenkiből a legjobbat hozza ki. Ez persze nem azt jelenti, hogy elnéző lenne. Egyáltalán nem az. Magasan van nála a léc, de el tudja érni az embereknél, hogy megugorják.

Van kedvenc sorozatod? 

Most pont a Feketelista az abszolút személyes kedvencem. Azért is jöttem ki a vezérlőből, mert én még nem tartok itt, és nem akartam valamilyen spoilerbe belefutni.

Volt olyan, hogy egy szinkront nem tudtatok elfogadni a hibái miatt? 

Az SDI egy kitűnő szinkronstúdió, nem véletlen, hogy velük dolgozunk. Nem volt olyan eset, hogy valamit ne tudtunk volna leadni, vagy úgy éreztük, hogy ezt nem lehet a nézők elé engedni.

Mit üzennél a nézőknek? 

Ha egy színész nem a korábban megszokott hangját kapja, akkor legyenek nyitottak, és ne hozzanak ítéletet pusztán a hír hallatán.

Főleg az interneten fogalmaznak meg kemény kritikákat. 

Arra is volt példa, hogy egy 15 másodperces teaser alapján, amiben az adott szereplőnek csak néhány szava volt, az egész alakításáról mondtak véleményt. Természetesen soha nem lesz olyan, ami mindenkinek egyformán tetszik. De megalapozott kritikát nem lehet egy kiragadott részlet alapján megfogalmazni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése